Apteekin palvelut

Drive-in

Apteekilla on Drive-in-palvelupiste helpottamaan liikuntaesteisten ja lapsiperheiden asiointia. Drive-in palvelee maanantaista perjantaihin klo 9-17.

Reseptien uusiminen

Voimme välittää reseptin uudistamispyynnön lääkärille. Palveluhinnastosta löydät tarkemmat tiedot. Lääkäri käsittelee uudistamispyynnön viimeistään 8 vuorokauden kuluessa.

Reseptien toimitus

Voit keskustella reseptilääkkeistä ja lääkehoidostasi rauhassa farmaseutin tai proviisorin kanssa istumapaikoilla. Henkilökuntamme antaa tietoa lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä

Lääkevaihto

Kerromme apteekissa, jos lääkkeesi voidaan vaihtaa edullisempaan valmisteeseen, jos lääke kuuluu Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean vaihdettavien lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas itse kiellä vaihtoa. Lääkkeiden hintavertailu -verkkopalvelussa voit myös itse katsoa, löytyykö lääkkeellesi edullisempia vaihtoehtoja.

Annosjakelu

Voimme järjestää asiakkaillemme lääkkeiden päivittäisen annosjakelun. Lääkkeet toimitetaan kertakäyttöisiin annospusseihin jaeltuina kahden viikon välein. Mikäli sinulla tai läheiselläsi on vaikeuksia lääkkeiden päivittäisessä ottamisessa ja muistamisessa, ota yhteyttä meihin.

Lääkevalmistus

Lääkevalmistus on apteekin perinteistä osaamista. Valmistamme tarvittaessa voiteet, kapselit, liuokset, annosjauheet sekä täytämme insuliinipumput asianmukaisissa tiloissa. Valmistettavaa lääkettä noudettaessa on varauduttava tavallista reseptiä pidempään toimitusaikaan.

Yhdyshenkilöt

Apteekissa on panostettu jatkuvaan koulutukseen. Henkilökunnan osaamista kehitetään jatkuvasti sekä lääkeosaamisen että asiakaspalvelun osalta. Aktiivisen koulutuksen ja ajanmukaisten työvälineiden ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme aina ajanmukaisen tiedon lääkkeistä ja niiden käytöstä. Farmaseuttimme ovat myös hankkineet erikoisosaamista astman, diabeteksen ja sydänsairauksien lääkehoidosta.

Itsehoito

Itsehoitotuotteita voit ostaa ilman reseptiä. Itsehoitoon tarkoitetut lääkkeet soveltuvat lievien ja tilapäisten oireiden hoitoon, jolloin hoito yleensä kestää vain muutamia päiviä. Farmaseutit auttavat sopivien itsehoitolääkkeiden valinnassa. Jos oireet eivät helpota, on parasta mennä lääkäriin.

Itsehoito-osastomme valikoima on laaja ja olemme ryhmitelleet tuotteet käyttötarkoituksen mukaisesti. Lääkkeiden lisäksi apteekistamme löytyy haavan- ja ihonhoitotuotteita sekä terveydenhoitoon ja terveystilan seurantaan käyettäviä tuotteita ja laitteita.

Maksuton lääkeneuvonta

Lääkeneuvonnalla pyrimme varmistamaan, että lääkkeen käyttäjä saa resepti- ja itsehoitolääkkeistään parhaan mahdollisen hyödyn. Kerromme mielellämme lääkkeistä sekä niiden yhteis- ja haittavaikutuksista. Kysy lääkkeistä!

Lääkehoidon kokonaisarviointi

Lääkehoidon ongelmiin voimme tarjota maksullisen kokonaisarviointipalvelun. Lääkehoidon kokonaisarvioinnin tarve voi johtua esimerkiksi ongelmista lääkehoidon toteuttamisessa, haitta- tai yhteisvaikutusepäilystä, huonosta hoitovasteesta tai korkeista lääkekustannuksista. Palvelu toteutetaan moniammatillisena yhteistyönä potilaan/omaisen, hoitohenkilökunnan, lääkärin ja kokonaisarviointiin pätevöityneen farmaseutin kanssa.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä, eikä niitä pidä käyttää. Kotitaloudet voivat tuoda veloituksetta vanhentuneet lääkkeet apteekkiin hävitettäväksi. Elohopeakuumemittarit, jodipitoiset lääkkeet (mm. Jodix-tabletit ja Betadine-tuotteet) sekä ruiskut ja neulat on lajiteltava erikseen, mutta muut lääkkeet voi tuoda samassa pussissa alkuperäispakkauksista poistettuina.

Lääketurvallisuussyistä johtuen apteekki ei hyvitä asiakkaalle kertaalleen luovutettuja käyttämättä jääneitä lääkkeitä, sillä apteekki vastaa osaltaan luovuttamiensa lääkkeiden asianmukaisesta käsittelystä. Käyttämättä jääneitä lääkkeitä ei voida palauttaa myyntiin.