Moderni apteekki – pitkät perinteet

kuva_apteekki3Viitasaaren apteekki on Keski-Suomen kolmanneksi vanhin apteekki. Syyskuun 11. päivänä 1869 pitivät kunnanisät kokouksen, jossa päätettiin anoa apteekkia Viitasaarelle. Suomen Senaatti myönsi privilegio-oikeuden perustettavaan apteekkiin 8.3.1870 ja ensimmäinen apteekkari Nils Lindeman avasi apteekin 6.12.1871. Vuosien saatossa apteekki on sijainnut useissa eri paikoissa sekä nykyisen keskustan alueella että Haapasaaressa, kaikkiaan yhdeksän eri apteekkarin omistuksessa.

Eräs muistetuimmista sijaintipaikoista on apteekkari Hjalmar Draken rakennuttama huvilamainen apteekkitalo, ns. Tornitalo. Nykyisellä paikallaan Postikujalla apteekki on toiminut uuden kauppakeskuksen valmistuttua kesäkuussa 2008.

Perinteikkäästä historiastaan huolimatta Viitasaaren apteekki on uusinta teknologiaa hyödyntävä, palveleva ja nykyaikainen ammattiapteekki. Apteekissa työskentelee vakituisesti yhteensä 14 henkilöä. Tämän lisäksi apteekissa on vaihtelevassa määrin määräaikaista henkilökuntaa, kuten alan opiskelijoita.

viitasaarenapteekkiViitasaaren apteekki on Itä-Suomen yliopiston ja Helsingin yliopiston opetusapteekki, joka tarjoaa harjoittelupaikan farmaseutti- ja proviisoriopiskelijoille opintoihinsa kuuluvaa pakollista harjoittelua varten. Tämän lisäksi koululaisilla on mahdollisuus suorittaa apteekissa työelämään tutustumisjaksoja (TET) sekä farmasian opintoihin tähtäävää ennakkoharjoittelua.