Yritys

Viitasaaren apteekissa työskentelee apteekkarin johdolla 12 työntekijää.

Viitasaaren apteekki on Keski-Suomen kolmanneksi vanhin apteekki. Syyskuun 11. päivänä 1869 pitivät kunnanisät kokouksen, jossa päätettiin anoa apteekkia Viitasaarelle. Suomen Senaatti myönsi privilegio-oikeuden perustettavaan apteekkiin 8.3.1870 ja ensimmäinen apteekkari Nils Lindeman avasi apteekin 6.12.1871. Vuosien saatossa apteekki on sijainnut useissa eri paikoissa sekä nykyisen keskustan alueella että Haapasaaressa, kuva_apteekki3kaikkiaan yhdeksän eri apteekkarin omistuksessa.

Eräs muistetuimmista sijaintipaikoista on apteekkari Hjalmar Draken rakennuttama huvilamainen apteekkitalo, ns. Tornitalo. Nykyisellä paikallaan Postikujalla apteekki on toiminut uuden kauppakeskuksen valmistuttua kesäkuussa 2008.

Perinteikkäästä historiastaan huolimatta Viitasaaren apteekki on uusinta teknologiaa hyödyntävä, palveleva ja nykyaikainen ammattiapteekki.

Viitasaaren apteekki on Itä-Suomen yliopiston ja Helsingin yliopiston opetusapteekki, joka tarjoaa harjoittelupaikan farmaseutti- ja proviisoriopiskelijoille. Tämän lisäksi koululaisilla on mahdollisuus suorittaa apteekissa työelämään tutustumisjaksoja (TET).